lördag 19 april 2008

Taktik

Nu börjar det märkas att våren är på väg. Det är rätt mycket folk ute på ön, åtminstone om man jämför med de andra helgerna, då vi oftast har varit helt ensamma på denna sidan av ön. Våra närmsta grannar B och AL är ute och vi började prata sådär "över häcken". Fast nu har vi ju ingen häck, så det var mer på varsin sida om den fiktiva tomtgränsen..

Iallafall: De hade aldrig varit inne i vårt hus eftersom de förra ägarna inte var ute så mycket den sista tiden, så B och AL hade ingen aning om hur det ser ut inne i huset. Vi kom då på den briljanta idén att låta dem gå husesyn nu när det ser ut som om kriget har dragit förbi. Sen kommer nämligen alla förändringar vi gör att uppmärksammas. "Men! Har ni fått upp väggar i duschrummet, vad fint!". Det finns ju inte en själ som skulle påpeka att det finns väggar inomhus annars liksom. Vi kan med andra ord bara bli hyllade i framtiden. Som tack för titten bjöd de in oss på en öl senare ikväll. Eller så var det som plåster på såren, eftersom risken är rätt stor att de tycker lite synd om oss som får bo mitt i kaoset och måste fixa med det. Trevligt ska det bli iallafall! :)

4 kommentarer:

White Season sa...

Hallå, det var väl en bra taktik. Bor ni ute på en ö, eller är det sommarhus?
Jaa nu är det väl äntligen vår, vädret verkar hålla i sig, så himla skönt. Kram Malin

Jo sa...

Malin: Vi har en sommarstuga ute på en ö och hela helgen var det toppenväder, så vi ville inte riktigt åka hem.. Men man måste ju jobba osv.. :)

Miss Upsey Daisy sa...

Lagom med kontakt är bäst.. man vill ju kunna vara ute utan att behöva bjuda in sina grannar... men samtidigt är det ju trevligt att umgås också.

Jo sa...

Miss UD: Ja, lagom är bäst. Det visade sig att grannarna är alldeles lagom :)