söndag 3 augusti 2008

Fjärilsgodis

Om ni, som jag, gillar att ha fjärilar i trädgården ska ni plantera oregano och mynta där. Förutom att det är lyxigt att ha färska kryddor inpå knuten, får man en liten godisbutik för fjärilar. De verkar vara helt tokiga i oreganon och det är alltid helt fullt med fjärilar där. Jag sitter där rätt ofta och försöker fota dem och ni har sett ett antal bilder innan här på bloggen. Risken är att det blir fler.

5 kommentarer:

martina sa...

Jag blir glad så fort jag ser en fjäril, i min trädgård syns dem inte till. Förra veckan såg jag där emot en snok, jag skrek HÖGT och gick inte ut på några dagar!

Jo sa...

Martina: Då ska du absolut skafaf dig en oreganoplanta, de är som sagt helt tokiga i den! :) Snokar däremot, får gärna hålla sig borta!

J o h a n n a - Inredning och pyssel sa...

Då vet jag vad jag ska plantera när vi köper hus och får egen trädgård. =) Jag har faktiskt inte fotografera några fjärilar alls i sommar. Har ju sett några, men har inte varit tillräckligt när eller så har jag inte haft kameran i närheten.
Svar: Tack tack! Det finns en semestervariant i temaveckan och då kan man välja en bokstav per dag som man fotograferar, så det kan du ju göra om du inte hinner med alla.

Ruben sa...

Oregano, på min ära! Har jag inte märkt, det är nog andra betingelser som krävs dessutom! Hos mig är det fjärilstomt i oreganon, jag får jaga dem för glatta livet annorstädes. Som jag slitit, och så formligen kryllar det av fjärilar hos dig. Orättvist!

Jo sa...

Johanna: Ja, denna rabatt har varit väldigt foto-vänlig! :) Jag har huuur många fjärilsfoton som helst nu ;)

Ruben: Ja, det kanske är i kombination med något annat då? Vi har även lavendel och mynta i samma "låda". Dessutom finns det pysslingkragar, blåklint och rosenspirea i närheten. Jag tänkte dock så en massa mer oregano i ett annat hörn av trädgården (där den kan få bre ut sig som den vill). Får se om fjärilarna gillar den delen också.