onsdag 12 november 2008

D.P Onsdag

Min sambo lagade ett suveränt blomkålsmos idag till middag! Det är väldigt positivt! Vi har börjar dra ner på kolhydraterna och då funkar ju inte vanligt potatismos så bra. Sambon lyckades dock göra mos på annat! Gött mos, helt enkelt!

12 kommentarer:

Susanne sa...

Ja, det är ju bra med ett system om man byter grejer... Eller så får man liksom komma överens på något vis. Byte för byte. Om Du får en sån av mig, kan jag få en sån av Dig då? Eller jag vill ha en sån där som Du har, finns det något Du vill ha av mig? Det funkar. Och är väldigt roligt!

karro, sa...

vad gott det lät! hur gjorde han?

Från A till O med Jenny sa...

Halloj
Jag undrar också hur han gjorde. Kan du inte lägga ut receptet här på bloggen
Kram Jenny

Joflopp sa...

Recept på blomkålsmos
Ett stort blomkålshuvud
2 dl vispgrädde
50 gram smör
2-3 msk ost (typ Glada kon eller liknande)
Salt och peppar

Värm grädden i en lite vidare kastrull. Rensa samtidigt blomkålen och bryt ner till mindre buketter. Skicka ner blomkål och smör i den småkokande grädden och låt koka närmare 10 minuter under lock. Passa så det inte bränner i botten. När blomkålen är lagom mjuk och det mesta av vätskan kokat in tar man av kastrullen från värmen. Ner med osten och vispa till konsistensen blir behaglig. Salta och peppra. Klart!

Kan vara bra att veta att det går åt mer blomkål än vad man tror. Ett stort huvud blev två portioner mos.

Jo sa...

Susanne: Count me in, det låter jättekul! :)

Karro: Se nedan :) Det VAR gott!

Jenny: Det har herrn redan gjort nedan! Kram

Joflopp: tack, tack!

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Haha, ja det var gött mos det! Mikael lagade pasta med grönsakssås, det var kanongott!

Jo sa...

Pethra: Sicka karlar vi har! :)

Fröken Fräken sa...

Ojoj, jag gillar ju blomkål skarpt så jag skulle kanske satsa på sådant mos?!

Ja, är väldans förtjust i mina trasmattor, och 15 kr styck är ett himlarns billigt. Tror jag måste gräva lite i IKEAs trasmattekorg nästa gång och se om jag hittar fler i de rätta färgerna. De med neongula eller knallgröna ränderna i är jag inte så förtjust i..

Helena_v sa...

Idag gjorde jag ditt fetaost-persiljesmör. Mycket gott! Tack för tipset!

pysselpralinen sa...

Ja, i det moset lär det inte varit många E-nummer i alla fall. Så jag kanske ska satsa på att äta sånt inför chefen. Jag avskyr verkligen när folk kommenterar vad jag äter, för mig är det en helt och hållet privat grej och jag vill inte bli "kommenterad".
Blomkålmos låter verkligen supergott. Jag använder väldigt sälla blomkål själv, mest av gammal vana, men senaste urgoda blomkålsrätten var Ethéls superläckra blomkålssoppa. Deras lunchsoppor med lyxmackor till slår det mesta!

Mrs. b sa...

Låter som Gött mos det! :-)
Du - nu har jag faktiskt införskaffat virkprylar! :-)

Jo sa...

Frk Fräken: Testa! :) trasmattor är f.ö fint!

Helena v: Kul att du gillade det!

Pysselpralinen: Nej, man ska få äta vad man vill, utan att andra kommenterar!

Mrs b: Åh, vad skoj med virkningen! :)