måndag 19 januari 2009

Projekt 365 - 19 januari

Make mental note:
Se till att producera någon slags förvaring för strumpstickor så du inte tar fel storlek nästa gång och märker det efter 1,8 sockor.
Update: Jag har alltså inte repat upp bägge sockorna. bara den sista, dvs 0,8:an. Annars had jag fått två olika stora sockor.

8 kommentarer:

litet hus sa...

jösses, du repar väl inte upp 1,8 när det bara är 0,2 kvar? fel för dig – rätt för nån annan?
dom ser fina ut!

Jo sa...

litet hus: Jo, när jag har gjort ena sockan med en stickstorlek och 4/5 av den andra sockan med en annan. Då får man repa upp och göra om :)

Camilla sa...

Gör om, gör rätt som militären säger (GAH). Finns det inte en sån liten plastmall med olika stora hål så man kan kolla storleken?

litet hus sa...

Aha, men vad skönt du behöver inte repa upp BÅDA! Då hade iallafall jag lagt ner.

Fröken Fräken sa...

Amen, om man har inlett med en sådan piffig elefant så tycker jag att det är helt okej att man råkar ta fel stickor till en socka. Man kan t.o.m sticka flera sockor fel med en sådan elefant. Fast roligt är det ju inte...

Jo sa...

Camilla: Jovisst, det finns en sådan även här. Grejen är ju den att jag till den första sockan använde två storlekar (man ska göra det) och till den andra följde jag mönstret (vilket jag fick för mig att jag gjorde till första sockan också..)
Gör om, gör rätt. Det är så det blir. :)

Litet Hus: Nä, då hade jag nog slängt båda, alternativt stickat en helt ny och hoppats att den blev likadan som NÅN av de andra... :)

Frk Fräken: nej, så jag får göra ett nytt djur för att pigga upp mig lite, tror jag... ;)

pysselpralinen sa...

Okej, nu har jag köpt virkgarn och en virknål. Jag är redo! (nu ska du säga "då kör vi igång virkkursen á la Fröken P!").

Idag stod jag i garnbutiken på Odenplan och valde och valde och tillslut kom jag ut med ett turkos garn. Inte ett vitt. Idag segrade det färgstarka i mig.
Imorgon kommer jag säkert bli tvungen att stoppa garnet i en helvit garnpåse, bara för att känna ro. Jag är ju också en mes när det kommer till inredningen.

Men vänta lite nu...är det inte du som har ett rött kök?!

rajson sa...

Vilkem energi du har, det ver länge sen jag stickade.Ett tag hade jag garderoben full med hemmastickade tröjor.
Hoppas du vill vara med på "MusikFoto" på lördag igen!
Temat är "Idol" se hemsidan!
Sticka lungt!