onsdag 18 mars 2009

Projekt 365 - 18 mars

Idag var jag iväg till veterinären igen. Denna gång var det dock lite muntrare än sist och jag fick hem en katt som bara var groggy och ämlig. Stackars liten, analsäcksinflammation låter riktigt illa. Jag har förstått att det är mer vanligt hos hundar än katter. Har de väl börjat få det, så återkommer det ofta, nu var det tredje gången på lika många år som lilla A råkar ut för det.
Det verkar som om det får bli en operation snart för att ta bort hela klabbet, så han slipper problem i framtiden. Har vi tur, tycker Agria att det kan gå på försäkringen, om inte, blir det nog ingen kamin i rucklet i år iallafall... Men huvudsaken är ju alltid att missekatterna mår bra, så de är ju värda alla pengar man spenderar!

Nu kallas A för Tratt-katt och kommer att få heta så en vecka till...

9 kommentarer:

karro, sa...

stackarn!

Em sa...

Åh stackars liten!

Vår birmagubbe råkade ut för lite otrevligheter tidigare i år och hade tratt i 14 dagar efter en tarmoperation. Det var en mycket ynklig kisse som gick runt här hemma de första dagarna! Sen blev det fart på fluffet igen.

Vi kallade honom "parabolis", han såg ut som en liten parabol-katt :o)

Hoppas ni får ut det på försäkringen, det underlättar ju alltid!

johanna sa...

ja alltid är det nåt med dom små krakarna.
jag ska till vet. idag med katten. inflammation i tandköttet, jag hoppas att det bara är det och inte FORL.

Jo sa...

Karro: Ja, han är ynklig nu! :(

Em: Oj, 14 dagar! Det är lång tratt-tid det! A var redan lite piggare imorse, så det går förhoppningsvis i rätt riktning.

Johanna: Ja, de ställer ju till det för sig! Men det ingår ju i ägarskapet liksom.. :)
Inflammation i tandköttet låter jobbigt om man är katt!

Camilla sa...

Visste inte att även katter kunde få analsäcksinflammation (eller som en tant i Go´kväll frågade "kan hundar vara homosexuella för de säger att min hund har haft analsexinflammation"?). Verkar så besvärligt, ont och ganska äckligt. Pussa på lille trattkantarellen

johanna sa...

hahaha, analsexinflammation! det var inte det min katt hade idag iallafall! :o)
hon har magrat lite så antingen har hon mask eller tandköttsinflammation + tandsten. vi kör en kur för båda så borde hon piggna till snart.

FORL är en obotlig tandsjukdom hos katter. tanden ruttnar inifrån och tandköttet växer över den döda tanden o det är smärtsamt och eländigt. man kan bara dra ut de drabbade tänderna men inte säja om alla tänder kommer drabbas eller nånting, dom vet inte så mycket om FORL egentligen.
min andra kisse hade det och jag kunde inte låta henne lida, dra ut alla tänder o leva som tandlös kattstackare... hon var i väldigt dålig konditon också..

Miss Upsey Daisy sa...

De är så ynkliga med tratt...

Jo sa...

Camilla: Ja, jag har också hört om den tanten :) Första gången vi stötte på det hade vi nyårsfest och du kan ju tänka dig gästernas miner när vi talade om vad det var för fel på A... (Vi ringde en jourveterinär som ställde diagnosen per telefon). :)
Det är äckligt, men allra värst för missekatten.. :/

Johanna: Usch, det låter verkligen inte som ngt kul. Hoppas att missen "bara" har tandsten och mask, FORL lät otäckt! Jättetråkigt att höra om din andra misse! :(

Miss UD: Ja, något så gruvligt!

johanna sa...

om dom är ynkliga med tratt så testa att raka av en skogskatt pälsen. då blir det ynklig nakenkatt :o) (fast dom sparar ju päls på svans, ben och huvud, så det ser extra roligt ut!)