söndag 10 januari 2010

Längtar

Jag längtar en hel massa just nu. Längtar efter våren och vårt ruckel. Jag vill se vad som har hänt i vår trädgård och jag vill promenera runt på ön när den är som bäst: halvt övergiven och tyst. Visst, sommar i skärgården är bland det bästa som finns, men en tyst och lugn vinterskärgård är icke att förakta heller. Jag vet att man ska leva i nuet osv, men med elefantungen ovanpå, är det svårt att inte vilja snabbspola ett par månader framåt.

8 kommentarer:

Em sa...

Idag kom solen fram mellan molnen här och då fick jag vårlängtan! Jag har inget torp men jag längtar ändå.

Johanna sa...

Jag vet precis vad du menar. Igår när solen sken och jag var ute på en promenad var jag så glad över det vackra vädret och vintern. Idag vill jag att det ska bli mars någon gång så allt kan börja.

Loppanlej sa...

Sommar...45 grader varmare.. det skulle vara fint de!

Fröken Fräken sa...

Här längtas också, men det behöver jag väl knappast skriva, eftersom mina inlägg knappt handlat om något annat än hur mycket bättre det vore om det var vår nu. Och tänka sig, idag hade vi nollgradigt!!! (min pessimistiska sida säger dock att det säkert kommer bli kallt igen...) Tänk att få känna doften av blommande hägg, jag längtar så att jag skrumpnar ihop!

Inspirera Mera sa...

Jag längtar också efter våren, skönt att det går åt rätt håll.
Kram Sandra

Toril sa...

Munkavel?
Fattar det måste vara tokdrygt. Jag kan bli så stressad över ljud att jag nästan kan börja gråta..å så jobbar jag med tonåringar som skriker när de pratar..hur går det ihop?
Förstår din längtan...vi delar den:)
Kram

Jo sa...

Em: Man behöver verkligen inget torp för att längta efter våren. Det är ju bara att det är tyst där, som ger rucklet den extra-extra knorren! :)

Johanna: Vissa vinterdagar kan ju verkligen vara underbara, men det räcker nu :D

Loppanlej: Pratade med en kollega idag som är på Fidji. Där var det just 45 grader varmare. Jag fick plötsligt väääldigt störningar och fel på mottagningen och råkade köra in i en tunnel, fastän jag satt på kontorsstolen....

Frk Fräken: Ja, det är du o jag mot vintern, fröken! Nollgradigt uppe hos er?! Vi hade minsann -8 i Götlaborg. Upp och ner, är vad världen är!
Jag får ont i magen när jag tänker på hägg o syrén... Vi får pyssla oss igenom eländet!

Jo sa...

Inspirera Mera: Hoppas att den kommer snaaaaart!

Toril: Oj, skrikande tonåringar? Så långt sträcker sig inte mitt tålamod! Och gråtfärdig är vad jag var i helgen... Ibland slår det liksom över. :/ Kram