fredag 19 februari 2010

Blogger

Eftersom alla andra har så himla fina bloggar, så tänkte jag slänga ut en liten bloggfråga här och se om någon vänlig själ kan hjälpa mig?
Jag vill krympa textstorleken på länkarna "Trevliga tidsfördriv", men den verkar följa textstorleken på "brödtexten" i inläggen. Någon rar själ som vet hur man trixar?

Update: Snajsiga Em visste förstås hur man kirrade det där! Tack för hjälpen!

8 kommentarer:

milla-andante sa...

Tjo hopp här kommer experthjälp... NOT... Men går det inte att markera just länken och ändra textstorleken... hehe... näää så lätt kan det nog inte vara för då hade du nog inte frågat... ja du hör... experten talar...:)
Fin header har du i alla fall!!
Kram

Em sa...

Gå till "Layout" sedan "teckensnitt och färger". Scrolla nedåt i rull-listen till vänster så hittar du olika inställningar för teckesnitt där det bland annat går att välja "mindre eller större" och vilken font det ska vara. För mig heter det alternativet du letar efter "Linkbar text font" men jag törs inte säga vad det heter hos dig. Du får testa! :)

Jo sa...

Milla: Tyvärr inte men tack ändå! :)

Em: Hos mig finns det bara "Teckensnitt för text", "Teckensnitt för rubrik i sidomeny". Tar jag "text", så ändras både texten i inläggen och länkarna i sidan.. :(

Em sa...

Aha! Då skulle det nog behöva ändras i html-koden då. Om ingen annan hoppar in med ett svar så ska jag kolla på din kod sen när jag har en stund över och se om jag hittar en bra lösning. :o)

Jo sa...

Em: Inte för att jag fattar nåt om hur du kan kolla min html, men de gör ju inget.. ;)
Det vore superrart av dig!

Em sa...

Jo: Man kan liksom högerklicka på vilken sida som helst och välja "visa källkod" ;-)

Em sa...

Testa att gå in under layout och sen "redigera htlm". Leta upp denna snutten (finns en bit ner):
.sidebar {
color: #666666;
line-height: 1.5em;
}

Testa att ändra den till:
.sidebar {
color: #666666;
line-height: 1.5em;
font-size: 78%;
}

Om det inte funkar så ta bara bort den där lilla font size snutten jag la till. Om det funkar så kan du ändra på procenten beroende på hur stor text du vill ha.

Jo sa...

Em: Ah, jag kan ju (uppenbarligen) inte sånt där. Jag är ju förvisso ingenjör, men missade tydligen tentan "10 p Allmänna tekniska pryttlar"... ;)

Tack, snälla för hjälpen! Det funkade ju!