lördag 25 september 2010

Pysselrum in progress

Pysselrummet i rucklet håller på att ta form. Idag har jag grejat med hyllor, rullgardin mm. Jag har även satt upp belysning under hyllorna, vilket gör att arbetsljuset blir avsevärt bättre än om man bara har vanlig "skrivbordslampa". Det blir lite mysigt också och det skadar ju inte!Jag fick i och för sig bra hjälp av en liten vän så det var nog därför det det gick så bra idag.

11 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Bra idé med belysningen! Satt just och funderade på belysning i min lilla pysselhörna :-)

Skönt att sötnosen kan hjälpa dig :-D

Tack för tipset om rullkniv från Stoffochstil, ska ju ändå köpa tyg därifrån och det var ju verkligen avsevärt billigare! Fast nu har jag lovat mamma att köpa grejer från Slöjddetaljer så att hon kom över 300kr som var minsta beställningen, men det går ju säkert att hitta något annat därifrån som jag "behöver" ;-)

Fru Mju sa...

så fint det blir! och jättepraktisk belysning, något jag verkligen saknar i mitt syrum :S

Lotten sa...

Vilket härligt pysselrum du har fått till! Sådan lampa borde jag ha i mitt syrum.... belysningen är lite skum i min vrå ;-)

Iris sa...

Vad avundsjuk jag är, jag vill också ha ett rum som bara är för pyssel!

Passa förresten på att tävla om två Kivilyktor på min blogg nu!

kram /iris

svartanova sa...

Åh, så roligt att få se en bild!
Och underbar pysselhjälp du hade. :)

Loppan Lorum sa...

Det börjar ju arta sig riktigt ordentligt det där! Ser nästan ut som hos mig ;) Fast så fin pysselhjälp har jag ju förstås inte - mer två vilddjur som tycker att mattan är som gjord att torka av leriga trynen på och nåldynan (full med nålar) en utmärkt leksak i soffan...

Jo sa...

Frk Pyssel: Den extra belysningen bakifrån gör massor!
Du kan nog hitta ngt annat på Slöjddetaljer, det fanns ju en hel del saker som var "bra att ha" där ;-)

Fru Mju: Ja, det börjar bli lite ordning nu iallafall. Nu är det ju bara det där roliga "Fiffet" kvar. :D

Lotten: Finns på Ikea! ;-)

Iris: Ett pysselrum borde varje kvinna OCH man ha! :D

Svartanova: Det kommer fler bilder när jag har fiffat mer :) Han är med överallt, så nästa gång skulle han kunna sätta upp grejerna på egen hand. Han vet precis hur man gör!

Loppan Lorum: Ja, nu börjar det ordna till sig! :)
Det är ett bra system det där med hyllor. Just dessa konsoler har faktiskt du målat! :D (Jag använde de konsoler som satt i rummet innan.) Nu har vi nog samma hyllor/konsoler i de flesta rum i huset. Smidigt!

Lotten sa...

Japp - inga problem att spraymåla en sådan lampa ;-) Man får lägga ner lite pill på att tejpa in sådant som inte skall få färg på sig. Sladden och kanske fjädrarna men de kan man nog haka loss.... Tvätta med målarsoda innan du börjar med spraymålningen såklart.

Lycka till!

pysselpralinen sa...

Kolla vad härligt! Och skönt med bra belysning. Det tycks alltid vara mitt största bekymmer, särskilt nu när det plötsligt blivit mörkt på kvällarna. Konstigt egentligen med tanke på att min kära sambo jobbar med belysning...har nog aldrig tidigare ägt så många glödlampor som nu. Men utan bra lampor spelar det ingen roll hur många glödisar man har.
Är symaskinen med spejsigt blått ljus en av de nya?

Förresten blev jag sugen på loppisrunda häromdagen och tänkte på dig och Saronkyrkan i Gbg. Jag tror att det snart måste vara dags för en Gbr-tur...:-)

Jo sa...

Lotten: Då får jag testa att spraya. Tack för tipsen!

Pysselpralinen: Jaaa! Göteborgsbesök, det tycker jag låter toppenbra!

Belysning är supersvårt. Jag har aldrig lyckats ordentligt med sådant, så nu tänker jag brassa på med MASSA ljuskällor! (Sen hjälper det nog inte att man blir äldre och förmodligen ser sämre heller ;) )

Den blålysande symaskinen är den lynniga Brothermaskinen. Den duger i krig, men kommer att bytas ut i vår. Då blir det en Husqvarna till! (jag fick en provdocka nu i höst istället, det var ju inte fy skam och den kan jag ju använda hela vintern!

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Och de är ju så fantastiskt Bra hjälp också. ;-) Efter de senaste dagarnas pyssel med "hjälp" som lagt sig fint över bordet har jag allvarligt funderat på att fixa en liten låda/"säng" till henne på bordet. :-) Men jag tycker liksom att hennes lilla hus en trappa ner (dvs under bordet) borde kunna passa. ;-)