söndag 24 april 2011

Förvånad

Antingen har vi rekordtidig potatis i ruckelträdgården eller så är den väldigt sen. Man vet inte så noga. God är den i alla fall!

4 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Oj!
Dubbeloj!
Här har vi gått omkring mest hela dagen och sagt till oss själva, i tröstande ton, att de där söderöver har nog inte haft så varmt ändå, de överdriver säkert (här har det ju varit varmare än det brukar vara, men långt ifrån shortsväder om jag säger så!)Men här var ju ett klart bevis i motsatt riktning.

Jag försöker att tänka att jag unnar er det.

*tandagnissel* ;-D

Louise sa...

Jag hittade några övervintrade rödlökar i trädgårdslandet när jag satte potatis i måndags. De såg dock inte så aptitliga ut så de åkte raka vägen till komposten! Vet du förresten om man ska vattna potatien under tiden den gror? Läste något på nätet om att man skulle vattna när potatisen blommar men innan dess då?! /Louise

pysselpralinen sa...

Mycket intressant! Det händer spännande saker där under jorden som man inte begriper sig på. Allra minst jag som lyckades ta kål på den enda växt som stod inne i rummet, långt från fönstren när vi var borta över påsk. Och den som jag kämpat med så! Suck!

Impad blir jag iaf av din enorma bebisodling till såverkstad! Förstår att det blir MÅNGA dahlior till sommarn (undrar just hur en dahlia ser ut...?)

Jo sa...

Frk Fräken: Ja, visst har det varit shortsvarmt i södern, men riktigt SÅ snabb är ju inte ens potatisen här nere. Den har ju bara mirakulöst övervintrat från förra året. Men varmt och gott har vi haft det, helt klart :) Vi hade dock inte lika varmt i rucklet som det var i Gbg, men vi var nöjda ändå. :)

Louise: Jag ska kolla i min köksträdgårdsbibel när jag kommer ut i rucklet, men jag har för mig att vi vattnade potatisen förra året, även innan den gick i blom.

Pysselpralinen: Vad tråkigt med växten, särskilt om du har kämpat! Vi lyckades faktiskt hålla våra småplantor vid liv under påskhelgen, men det var på håret.
Det finns bilder på dahlior från förra årets frösådd i ruckelbloggen om du vill se hur de ser ut. :)