onsdag 18 maj 2011

Fådda blommor

Akleja är en av mina favoritblommor och just nu blommar fyra olika varianter här hemma. Tre av dem har jag fått av en kollega som kallar dem ogräs. Jag är glad att vi har olika syn på det här med ogräs, nu blir det ju en win-win när hon drar upp sitt ogräs och ger det till mig!

5 kommentarer:

Tant Grön sa...

Åh vilken win-win! Jag gillar också akleja!

Pysselpralinen sa...

Hereminje! Hur i hela världen kan man få för sig att akleja är ett ogräs. Pust och stånk, den som ändå hade såna kollegor! :-)
Låter mycket spännande allt med huset, ser mycket fram emot att få se det aprikosa badrummet! :-)

Maria sa...

Har du dem i kruka inomhus?

Jo sa...

Tant Grön: Visst är det en win-win! Aklejor är superfina!

Pysselpralinen: Det är verkligen jättebra att hon ser dem som ogräs, jag fick ett par förra året också som blommar ute nu, jättefina!

Maria: Ja, den lilla söta 'Nora Barlow' (se ruckelbloggen) har jag förodlat inne från bar-rot. De andra kommer från grannen och jag satte dem i krukor inomhus tills vi skulle komma ut rucklet.

svartanova sa...

Vad lustigt det där, att så många ser aklejor som ogräs bara för att de är så bra på att sprida sig. Min mamma är lite så, så jag har haft tur och fått av henne. Jag "samlar" ju också på olika aklejor, jag kan gärna plocka frön från de olika jag har - tror att jag har fem olika sorter men två av dem stod här redan när vi flyttade in så jag vet inte vad de heter. Ska gå ut och kika på direkten. :)
KRAM!