lördag 21 maj 2011

Varning

Om ni har en trädgård: För allt i världen, plantera inte in revsugor! De tillhör definitvt gruppen "Djävulens påfund" och sprider sig som en löpeld. De små blommorna kan se söta ut, men det finns snart överallt om man inte passar sig. Då kan man få en gräsmatta som är blå/vinröd snarare än grön. Håll dem borta!

10 kommentarer:

Louise sa...

Tack för tipset!! En annan sak man inte heller vill plantera är Fetknopp (trorden heter så)! Den sprider sig också som bara den!! Hoppas du får en härlig söndag/Louise

popetotrora sa...

Oj då. Än så länge har jag ju ingen tomt så det är inte så stor risk att jag skulle plantera något. Men man vet ju aldrig vad som händer och då ska jag komma ihåg detta... :-)

karro sa...

huh, inte roligt.... vi har fått in ngt djävulskt ogräs på vår trädgård som sprider sig grymt fort

Miss Upsey Daisy sa...

Ett lila hav helt enkelt... Fast dumt om man inte vill.

Tant Kofta sa...

Visst är det förargligt med såna växter.
Särskilt om man får dem i en rabatt med andra som är svagväxande, obalansen är ett faktum.

Fröken Fräken sa...

Jag är så naiv och tacksam för allt som blommar att jag tänker att det vore väl härligt med ett hav av blåa blommor..? Lite vildvuxet, ängslikt och sådär?? Nähä?!

Jo sa...

Louise: Jag gillar fetknoppen, men den får bara hållas på stenpartier, från vilka den inte kan "rymma" :)

karro: Nej, inte alls kul. Jag tror att vi har kirskål i vår nya trädgård, den ska tydligen inte heller vara så skoj...

Miss UD: Ja, ett lila/blått hav. Skulle kunna vara fint om det höll sig där man ville. Nu har de till och med dragit sig in till grannen...

Tant Kofta: Det var säkert fint en gång i tiden när de förra ägarna planterade den, men nu tar den liksom över kvadratmeter efter kvm... Isch!

Frk Fräken: I teorin är det fint. Och på ett enstaka foto, eller i en kruka typ. Inte i hela gräsmattan. :)

Jo sa...

Popetotrora: Om du, mot förmodan, skulle vilja ha sådana blommor sen, kan jag skicka ett gäng till dig. Jag har så det räcker och blir över ;)

Pysselpralinen sa...

Aj aj kapten! Då ska jag se till att inte kasta ner några såna till vår granne här under som har en gigantisk terass full av vackra blomsterodlingar medan vi har en 3-millimeter stor balkong att njuta av! Inte alltså. :-)
Och jag måste göra dig besviken, det blir ingen cappu i Roma. För jag är ju en sån där obotligt fruktig blomster-te-tjej! Inget kaffe kommer mellan mina läppar!:-)
(jo, jag vet det är inte klokt, min syster har redan suckat länge och djupt åt att jag får åka till kaffeparadiset, jag som inte ens gillart!).

ulrika sa...

växer den i zon 7 isåfall måste jag skaffa på såna!!! låter som en dröm i mina ogröna fingrar...
:)