onsdag 14 september 2011

Stammisar

Igår var det auktion i grannbyn igen. Vi känner redan igen folket som återkommer på auktionerna: Uppköparna som ofta hugger på saker som kan vara säljbara, gubbarna som går dit mest för fika och sällskap och eventuellt bjuder på någon av "Blandat-lådorna" som klubbas för 5-10 kr, tanterna i sina grå/vithåriga små sällskap och konsthandlarna. Majoriteten av stolarna/platserna i lokalen är förbokade, det sitter band, små lappar och stolsdynor på stolarna som visar att någon har "Säsongsbiljett". En riktig by-auktion med andra ord.

Vi kom igår på oss själva med att ofrivilligt sälla oss till gubbarna. Vi kom lite sent (och missade därmed godbitarna i början), köpte varsin smörgås och wienerbröd. Sen satt vi genom hela auktionen och kom därifrån med två lådor. Min var full med spel och "pusschell" som de uttalar det i grannbyn. Js var full med
diverse verktyg och vi betalade totalt 15 kr.

(Vi bjöd förvisso på en hel del saker, men det var inga saker vi kände att vi ville köpa dyrt, vi hann ju inte syna dem innan eftersom vi missade visningen.)

Auktionerna pågår varje tisdag månaden ut, så hoppet om att göra fynd finns fortfarande kvar dock.
Förra veckans inköp: En liten låda med hattnålar, broscher och lite annat smått & gott.

2 kommentarer:

Loppan Lorum sa...

Låter skoj det där!

Johanna sa...

Jag råkar alltid ut för rabiata damer när jag går på auktion.