lördag 28 april 2012

I våra rabatter del III

Rabarber, rabarber! Efter år (iaf fem) av försök att få till en frodig rabarberplanta har vi äntligen fått till det! Det är i och för sig inte vår förtjänst, plantan ute på ön är fortfarande under uppväxt, men i hus-husets trädgård ser det väldigt lovande ut. Det verkar till och med som att vi kommer kunna göra rabarbersaft!

5 kommentarer:

Louise sa...

Visst är det höjden av trägårdslycka; en stor planta frodig rabarber!! Jag kikade ut i trädgårdslandet innan frukost och kanske, kanske att man kan göra en liten paj till tisdagsfikan:) Jag håller tummarna för att du får din rabarbersaft! Den är enligt mig den absolut godaste saften! /Louise

Mrs E sa...

Åh så gött!

Mrs E sa...

Åh så gött!

Nina sa...

Åh så gott med rabarbersaft! Vi håller på att försöka få till våra rabarber vi också... men ryktet säger att man inte ska röra plantan första året, det kan jag berätta att vi misslyckades med. Men förhoppningsvis tar det bara lite längre tid, men med en liten god skörd under tiden!

Mrs. b sa...

Jag längtar också efter rabarber. Vi planterade två plantor förra året i en pallkrage och oj vad dom växte - helt otroligt stora (hade ju räckt med en planta såhär med facit i hand...). Vi höll oss från att skörda, men i år ska vi definitivt laga vår första rabarberpaj - mums!