måndag 7 maj 2012

Odlingar

I helgen var vi ute i trädgården så mycket det bara gick. Tyvärr innebar det även lite avloppsrensning, men det skötte J med bravur som vanligt.
Utöver dessa mindre trevliga saker påbörjade vi vår köksträdgård. Två nya lådor placerades bredvid örtlådan som lades ut redan för ett par veckor sedan. I lådan i mitten satte vi gul lök och den till höger sattes rödlök och scharlottenlök. Vi testade att sätta lök i rucklet ett år, men vi hade för dåligt tålamod och dålig plats så det blev inte så mycket med det. Förhoppningsvis blir det bättre denna gång. Mellan odlingslådorna la vi lite plattor som vi hittade i en hög på tomten. Återbruk är en bra grej!
Tanken är  att vi ska ha ett antal lådor till, med jordgubbar, sockerärter, squash, rödbetor och lite annat smått och gott. Som ni förstår, går vi verkligen All In när det gäller vår trädgård. Ytterligare bevis för det kommer när jag senare berättar om den planerade "röda rabatten"...

4 kommentarer:

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Herliga bilder!

Skanegrabben i Malmö sa...

Hej

Det är kul med odlingar.....så spännande när de små skotten kommer upp ur marken och att kanske sen också blir reslutat.

Miss Upsey Daisy sa...

Du är min trädgårdsguru :)

Jo sa...

Trädgårdsintresserad: Visst blir man glad? :)

Skånegrabben: Ja, det är verkligen roligt! I'm hooked!

Miss UD: Återkom nästa år, så ska jag berätta om det är en så god idé att välja mig som guru.. ;)