onsdag 15 augusti 2012

Ute i kylan

Växthuset har fortfarande inte fått något glas, vilket innebär att de växter som såddes i våras som "växthusplantor" fortfarande inte har fått komma in i ett varmt och gosigt växthus. Chilin verkar dock ganska glad ändå, Tomatillon likaså. Tomater finns det, men de är inte så många och frågan är om de hinner mogna innan det blir för kallt? Men så blir det ibland, man hinner inte med allt man har tänkt sig. Just nu är det t ex fasadrenovering på gång och putsen har "tvättats" och på söderfasaden har putsen knackats ner. Nu är det ju inte vi som putsar, men vi har fått fixa en del inför och runt det hela. Bland annat försöker vi rädda magnolian från en säker död.  Tomaterna och resten av det gänget får vackert växa vidare på altanen så länge. Men de ser ut att må rätt bra ändå!

2 kommentarer:

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Oj vilket jobb å hållas med putsning och dylikt, skönt när det är över dock säger de som gjort samma jobb. Det håller ju bra och länge. fin bild på dina växter, du nämner att du har en magnolia i risksonen, nu blev jag väldig sugen på en åsså! Måste nog skaffa en!

svartanova sa...

Jättefina! Vad mycket ni har att stå i!
Ja, ett växthus vore ju drömmen, men vi har också mycket kartpå våra tomatplantor som står ute, hoppas också på så många mogna som möjligt innan det blir för kallt.