söndag 27 april 2014

Trädgårdshelg!

Vilken underbar helg det har varit! Vi har varit och inspirerats på Rångedala Handelsträdgård och kom hem med massa gräv i händerna. Nu har vi ju dock en liten Ullhare som pockar på uppmärksamheten så det blir till att jobba i skift. (I ärlighetens namn har vi nog njutit av vädret mer än jobbat i trädgården...)
Ullharen gör dock sitt bästa för att hjälpa till. Han fungerar bland annat bra som mossrivare. Ytterst effektiv men ganska begränsad ytmässigt. Idag grävde han frenetiskt i en rabatt så det kan nog bli en liten trädgårdsmästare av honom!
Vi har utöver grävarbete passat på att skola om en massa sådder. Man känner sig så himla nöjd när man står och fiffar med de små plantorna som (förhoppningsvis) kommer att ge en stor skörd sen och det känns som att man har sparat en massa pengar genom att inte köpa plantor. Sen att vi har köpt jord, krukor, belysning och annat smått och gott, det är en helt annan sak... Jaja, det är bra för själen att odla, det är värt lite pengar, det med!

2 kommentarer:

Mia sa...

Vi har hela köksfönstret fullt av växter och jag hoppas verkligen det blir mycket skörd för man lägger ju ner X antal timmar på att ta hand om dem.

Vilken söt liten trädgårdsmästare bilden är ju alldeles underbar. Hos oss går 1-åringen runt och hackar i alla lådor och fröna skvätter. Men i veckan hoppas vi på att få upp sandlådan så han inte går och hackar upp våra frön.

Mrs E sa...

Underbart att han ärvt sin mors trädgårdsintresse! Han får gärna komma och smitta av sig på B...