måndag 18 augusti 2014

Trädgårdsrapport

Ja, det här med att blogga går ju sådär just nu. Ullharen är i sitt esse och tar alla chanser han får till att springa omkring,  vilket innebär ständig passning under vakna stunder. De andra stunderna försöker vi fortsätta bygga på ruckelaltanen när vi är på ön och greja i trädgården när vi är hemma. Det blir i och för sig mest damage controll i trädgården eftersom vi har spenderat nästan hela sommaren på ön. Vi skördar så det står härliga till och har tre olika squash sorter,  fyra olika gurkor och fem olika tomater. Sen finns det ju sockerärter, morötter och annat gott så vi jobbar hårt för att äta upp allt.
Som tur är, har vi goda grannar på ön som har en Muurikka och gillar grönsaker så vi lagar gärna mat tillsammans med dem. Vi grillade morötter,  Patty Pan-squash,  färsk lök, broccoli, sockerärter, potatis -allt från egen odling och åt med gott kött. Hur lyxigt som helst!
Nu är jag väldigt intresserad av hur jordärtskockor som vi fick av Linda (lindastradgard.blogspot.com) ska smaka. De blommar nu och är oavsett smak väldigt snygga!

3 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Det är så fantastiskt att se er skörd! Jag önskar jag kunde odla lika mycket men det skulle nog bli väääldigt trångt på balkongen. :)

Mia sa...

Vi har tyvärr inte lika bra skörd i år. Tror jorden blivit lite fattig och jag dålig på att gödsla. Däremot växer odlingarna i krukorna väldans bra då de är lite lättare att gödsla.

Miss Upsey Daisy sa...

Lyxigt och mysigt med Ullharen <3